Gewapende overvallers uit Izegem weggejaagd door slachtoffers

Redactie KW

Drie Izegemnaren moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een gewapende overval. Het trio had alarmpistolen bij. Het Openbaar Ministerie vordert tot 36 maanden effectief.

Op 6 augustus vorig jaar belde K.V. (32) aan bij een koppel dat hij kende. Met het smoesje dat hij zijn gsm eerder die dag in hun woning vergeten was, kon hij het huis binnen komen. Twee kompanen, J.J. (38) en K.R. (44) stormden daarop mee binnen, elk gewapend met een alarmpistool.

K.V. zette zich in de zetel en hield zich terzijde voor de rest van wat zich afspeelde. J. en V. werden afgeschrikt door het gegil van de vrouw en sloegen op de vlucht. De andere kreeg een klap met een kandelaar van de man en volgde zijn mededaders. De beklaagden beweren dat ze op zoek waren naar drugs. De slachtoffers houden vol dat het hen om geld te doen was. De dag van de overval kon het trio opgepakt worden. Ze zitten ondertussen al vijf maanden in voorhechtenis.

Voor J. en R. vordert de openbare aanklager 36 maanden effectief. V., die enkel passief deelnam aan de overval, riskeert achttien maanden. Hij moest ook verschijnen in een ander dossier voor drie diefstallen. Daar is nog eens zes maanden gevorderd.

Vonnis op 6 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier