Gewapende overval in nachtwinkel in Anzegem

Redactie KW

Zaterdagnacht rond 23 uur werd de nachtwinkel van Muhammad Ishaq naast het Kerkplein in Anzegem overvallen. De overvallers namen de kassa mee met een inhoud van meer dan 700 euro. De politie heeft op dit moment geen enkel spoor.

Het was een doordeweekse zaterdagnacht voor Muhammad Ishaq (44) maar deze keer stond hij er alleen voor, zijn vriend moest ergens anders heen. Dat moeten de dieven geweten hebben want rond 23 uur kwam een man binnen met een bivakmuts en een geweer. “Hij richtte het geweer op mij en riep ‘Give me the money’, hij probeerde achter de toog naar mij toe te lopen. Ik heb me toen verweerd, iets naar de man toe gegooid”, vertelt Muhammad. De bandiet griste de kassa van de toonbank en liep ermee naar buiten. “Op de straat stond zijn kompaan hem op te wachten op een brommertje, ik probeerde hen nog achterna te lopen maar ze waren al weg.”

De dieven hebben een buit van meer dan 700 euro mee. Muhammad zou het geld maandag naar de bank brengen want zondag is die gesloten. Op de plaats van de kassa staan nu drie plastic drinkbekertjes waarin hij het wisselgeld bijhoudt. Niet alleen het gapende gat is een getuige van de overval maar ook de grote zonnebril die hij draagt. “De zonnebril moet mijn blauw oog verbergen. Ik weet zelf niet meer hoe ik eraan ben geraakt. Die man moet iets gegooid hebben, het ging allemaal zo snel”, vertelt de duidelijk aangedane uitbater.

Muhammad is ervan overtuigd dat hij de overvaller moet kennen. “Het zijn mensen van hier want hij had een bivakmuts aan om niet herkend te worden. En toen ze met hun brommer wegreden namen ze een klein wandelpad achter de kerk. Alleen mensen uit Anzegem kennen dat wandelpad.”

Dat zoiets kon gebeuren in Anzegem had hij helemaal niet verwacht. Mocht iemand iets weten of iets gehoord hebben, dan kan je altijd bij de lokale politie terecht op het nummer: 056 77 67 12.

(XC – foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier