Gewapende gangsters terroriseren uitbater kantine drie uur lang

De kantine van TC De Mote. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De uitbater van de kantine van tennisclub De Mote in Koekelare werd in de nacht van dinsdag op woensdag urenlang geterroriseerd door gewapende gangsters.

Omstreeks 00.50 uur, net voor sluitingstijd, kwamen twee mannen van vreemde origine de kantine van tennisclub De Mote in Koekelare binnen. Of ze nog iets mochten drinken, vroegen ze. De Gistelse uitbater Bart Devriendt (38) stemde toe, maar werd verrast door het duo. “Aanvankelijk waren ze nog vriendelijk, maar plots werden ze ambetanter en overvielen ze Bart”, vertelt voorzitter Steven Verhelst van TC De Mote. “Ze bonden hem vast met een verlengsnoer en tape en dwongen hem om hen de inhoud van de kassa en de opbrengst van de kaartenverkoop van onze barbecue te geven. Bovendien moest hij zijn gsm, een nieuwe iPhone, en zijn bankkaarten mét codes afgeven.”

Vastgebonden in bergruimte

Toen de mannen probeerden in te breken in de kantine van de sporthal, net naast de tennisclub, werden de uitbaters van die kantine wakker. “De uitbaatster, de zus van Bart, hoorde iets en zag de mannen vluchten. Daarop reed ze naar de tennisclub, want ze wist dat haar broer er aan het werk was. Daar vond ze hem, aan handen en voeten gebonden in de bergruimte.”

De vrouw bevrijdde haar broer en verwittigde de politie, die een onderzoek opstartte. De uitbater werd in shock naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen alweer thuis.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier