Geval van verkeersagressie in Stationsstraat in Oudenburg

Redactie KW

In de Stationsstraat deed zich maandag 8 februari een geval van verkeersagressie voor.

P.W. uit Ichtegem reed zijn wagen langsheen de Stationsstraat. Op hetzelfde moment kwam er ter hoogte van het op- en afrittencomplex A10-E40 een ander voertuig, zilverkleurige Audi, van de afrit. De onbekende chauffeur kwam met hoge snelheid af afgereden en wrong zich tussen P.W. en zijn voorligger. Daardoor moest P.W. hard in de remmen gaan.

Om de onbekende chauffeur attent te maken op zijn gevaarlijk manoeuvre, deed P.W. een teken met zijn grootlichten, waarop de onbekende bestuurder bruusk remde. P.W. kwam links van het voertuig waarop de onbekende bestuurder optrok zodat P.W. niet meer kon invoegen. Dat lukte toch waarna de Audi opnieuw P.W. voorbijstak en zichzelf tot stilstand bracht op de rijweg. De onbekende chauffeur stapte daarop uit en liep naar P.W. toe. De agressor tikte op het raam van de bestuurderszijde en probeerde daarna de deur te openen. P.W. slaagde erin achteruit rijden en rechts omkeer te maken.

Hij reed weg richting Oudenburg centrum. Plots zag P.W. diezelfde wagen opnieuw achter hem rijden. Hij zette zijn weg verder langs het kanaal. De onbekende bestuurder haalde hem opnieuw in en zette zijn voertuig dwars over de rijbaan. Opnieuw stapte de agressor uit en probeerde opnieuw de bestuurdersdeur te openen. P.W. liett zijn raampje vervolgens iets naar beneden en probeerde zich te excuseren. Daarna probeerde hij te draaien om te kunnen wegrijden. Hierop liep de onbekende man voor zijn voertuig langs en schopte hij vervolgens in het achterportier van de passagierszijde. Hierdoor is er schade aan het voertuig.

(ds)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier