Getuigen omschrijven beschuldigde als vriendelijke en behulpzame vrouw

© BELGA
Redactie KW

Dinsdagmiddag kwam onder meer de pleegmoeder van de beklaagde aan het woord.


© BELGA

Petra Vandenbussche werd meer dan 15 jaar lang opgevoed door haar pleegmoeder Simonne Clarysse. “Er waren geen problemen met haar. Ze was als kleuter vrolijk en blij. Ze maakte altijd haar huiswerk op tijd en kwam stipt op tijd thuis.” De beschuldigde bleef altijd contact houden met haar pleegmoeder. Ook nu bellen ze nog regelmatig. “Ik keur niet goed wat ze gedaan heeft, maar ik ga haar nooit laten vallen.”

“Ze wou alleen maar het beste voor haar kinderen”

Alle getuigen bevestigen dat de beschuldigde heel veel deed voor haar zoontje. “Petra wou alleen maar het beste voor haar kinderen, maar het was heel zwaar om voor Aron te zorgen”, aldus Simonne Clarysse. Aron kreeg door zijn moeder enkele keren bewust de verkeerde medicijnen toegediend. Op die manier wilde ze ervoor zorgen dat hij langer in het ziekenhuis kon blijven. “Als Aron terug naar de moeder gaat, dan zien we dat kind nooit meer terug”, zei een verpleegster van het Zeepreventorium na een nieuw voorval in 2009.

De beschuldigde was volgens haar kennissen een vriendelijke en behulpzame vrouw. Ze had wel de neiging om gemakkelijk te liegen. “Ze kon mensen daardoor heel snel tegen elkaar opzetten”, getuigde een thuisverpleegster. “Maar ik denk niet dat ze de bedoeling had om hem te doden. Ze was hem niet beu. Het werd haar misschien even te veel op dat moment.”

Pro deo

Op het einde van de zitting stelde een jurylid nog een heel opmerkelijke vraag aan een bevriend koppel van de beschuldigde. “U die op de hoogte bent van de financiën van Petra en Ronny, weet u wie meester Platteau zijn loon zou betalen?” De getuigen konden de vraag niet beantwoorden. “Ik sta hier voor een pro Deo-vergoeding, en omdat ik medelijden heb met die vrouw”, reageerde de raadsman van de beschuldigde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier