Gestolen autobus Mandel Car nog altijd niet terecht

Philippe Verhaest

De autobus van het Izegemse bedrijf Mandel Car, die eind augustus in Kopenhagen werd gestolen, is nog altijd onvindbaar.

De opvallende autobus werd in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 augustus gestolen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Er was net een rondreis doorheen Scandinavië afgewerkt en de chauffeur wilde met de lege autocar weer naar België rijden. Maar toen hij om 7 uur ‘s ochtends op de parking aan het station van Kopenhagen aankwam, bleek de bus verdwenen.

Drie weken later ontbreekt nog altijd elk spoor van de bewuste bus. “We krijgen regelmatig een update van de Deense politie, maar voorlopig is er nog geen resultaat geboekt”, zegt zaakvoerder Marc D’Eigens. “We vrezen dat we nog een tijdje op goed nieuws zullen moeten wachten, maar hopen uiteraard dat onze autocar boven water komt.”

Op operationeel vlak zorgt de diefstal voor wat praktische beslommeringen. “We hebben onze planning moeten aanpassen, maar onze klanten en reizigers ondervinden allerminst hinder van de diefstal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier