Gerecht zoekt twee verdachten van ernstige zedenfeiten op tienermeisje in Maldegem

29/10/15 om 20:04 - Bijgewerkt om 20:04

Dat melden de federale politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, die een opsporingsbericht en robotfoto's hebben verspreid.

Gerecht zoekt twee verdachten van ernstige zedenfeiten op tienermeisje in Maldegem

De feiten gebeurden op maandag 28 september rond 17.45 uur in het Sint-Annapark in Maldegem. "De twee verdachten werden opgemerkt wanneer zij naast een zitbank stonden langsheen het centrale pad van het park (dichtbij de speeltuin). Het slachtoffer passeerde de mannen aan haar linkerzijde en stapte verder op het centrale pad in de richting van de Markt van Maldegem. Wat verder stonden plots die twee zelfde mannen voor haar en namen het meisje mee naar een bebost gedeelte rechts van het centrale pad", meldt het opsporingsbericht. Het ging om ernstige zedenfeiten, zegt het parket.

De politie verspreidt robotfoto's van de twee verdachten. "e eerste verdachte is vermoedelijk rond de 30 jaar oud, 1m85 groot en gespierd. Hij heeft een getaande huidskleur, een langwerpig gezicht, donkere ogen, donker kort bros haar en een baard. Hij heeft dikke doorlopende wenkbrauwen en een platte brede neus. Wat zeker opvalt bij de verdachte is het lijnvormig litteken links op zijn voorhoofd. Die dag droeg hij een lichtblauwe trainingsvest met witte strepen, vermoedelijk van het merk Adidas, een donkerblauwe jeansbroek en kapotte schoenen."

De tweede verdachte is ook rond de 30 jaar oud. "Hij is 1m80 groot, zwaar gebouwd en heeft een getaande huidskleur. Hij heeft een rond gezicht, donkere ogen, kort donker bros haar dat iets langer was dan zijn kompaan en een platte neus. Hij heeft kleinere ogen met fijne wenkbrauwen en een kleine mond met een dikkere onderlip. Die dag droeg hij een kleurrijke trainingsvest met paars, blauw en groen, een donkerblauwe jeans en vuile witte Adidas-schoenen. Ze spraken voor het slachtoffer een onbekende taal en zeiden slechts één zin in het gebroken Nederlands."

>> Wie de mannen herkent of nuttige informatie heeft over de feiten, wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800/30.300.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!