Gerecht spoort man van 30 jaar uit Kortemark op voor grootschalige zwendel met zonnepanelen

Redactie KW

Kevin D.P, een gewiekste verkoper uit Kortemark, wordt momenteel opgespoord door het gerecht, nadat hij jarenlang van klanten voorschotten voor zonnepanelen opstreek maar er geen enkele ook effectief leverde.

De man ging telkens op dezelfde manier te werk, weet Het Laatste Nieuws vandaag. Hij zocht de klant op, deed hen een erg mooi voorstel zodat de vis zou bijten én vroeg een voorschot te betalen. Wat ze dan ook zonder verpinken deden. Iemand maakte hij zelfs wijs dat er serieuze kortingen waren als hij het hele bedrag ineens zou neertellen. Ook die man ging voor de bijl. Maar vanaf dan blonk hij uit in mysterie en afwezigheid. De zonnepanelen waren nog niet geleverd, de winter had te lang geduurd, de fabrikant zou zelf terugbellen: elk smoesje was goed.

Een half miljoen achterover gedrukt

In totaal zou Kevin D.P. al zeker voor een half miljoen euro hebben achterover gedrukt. Zelfs zijn vader lichtte hij in het verleden al op: de man had samen met zijn zoon een bouwbedrijf, maar het geld van klanten liet Kevin gewoon op zijn eigen rekening toekomen. Dat zorgde dat hij er ook een liederlijk leven op na kon houden, weet het dagblad ook nog. In geen tijd kocht hij een nieuwe vrachtwagen en twee jeeps en gooide hij het geld door ramen en deuren: er kon wel sponsoring voor een wielerploeg van af, en klanten kregen dure fietsen van Mercedes cadeau.

Nu heeft een gedupeerde uit Dendermonde de kat de bel aangebonden en klacht ingediend. Tientallen anderen zijn intussen zijn voorbeeld gevolgd. Van Kevin D.P. zelf is er intussen helaas geen spoor meer. Zijn winkelpand in Roeselare staat leeg en een briefje verwijst naar een nieuwe vestiging in Beringen, maar daar hebben ze nog nooit van de man gehoord.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier