Gerecht onderzoekt belastingfraude bij Accent Jobs

25/04/17 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:28

De parketwoordvoerder bevestigt dat er een huiszoeking was bij het Roeselaars kantoor van Accent Jobs.

Gerecht onderzoekt belastingfraude bij Accent Jobs

© BELGA

Het gerecht voert dinsdag huiszoekingen uit bij de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People. Dat bericht De Tijd op haar website. Het onderzoek zou gaan over mogelijke belastingfraude via Luxemburg. Parketwoordvoerder Karlien Ververken van de Kortrijkse afdeling van parket West-Vlaanderen bevestigt aan Belga dat er een huiszoeking was bij het Roeselaars kantoor van Accent Jobs. "Die huiszoeking kadert in een lopend onderzoek naar fiscale fraude. In het belang van het onderzoek kan er niet verder gecommuniceerd worden over de inhoud."

Volgens De Tijd is het gerecht dinsdag in verschillende landen binnengevallen bij de Belgische groep van uitzend- en selectiekantoren. In België vielen speurders deze ochtend al binnen op het hoofdkantoor van Accent Jobs in Roeselare. Vermoedelijk ook in privéwoningen van bedrijfsverantwoordelijken. En ook in Luxemburg zou het gerecht een huiszoeking hebben gedaan op het (postbus)adres dat Accent gebruikt voor een vennootschap die begin 2009 is opgericht.

Accent Jobs for People is een Belgische groep van uitzend- en selectiekantoren die is opgericht in 1995 door Conny Vandendriessche en Philippe Cracco. De groep telt in ons land zowat 250 kantoren met samen meer dan 800 personeelsleden. Accent Jobs heeft haar hoofdzetel in Roeselare, maar is ook actief in andere landen, zoals Nederland, Luxemburg, Roemenië, Spanje, Frankrijk en Italië.

In 2015 draaide Accent Jobs in België een omzet van 305 miljoen euro. Sinds 2012 is de groep voor 70 procent in handen van het Franse investeringsfonds Naxicap.

Accent Jobs zegt zijn volle medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!