Georgische dievenbende moet zich voor Brugse strafrechter verantwoorden

Redactie KW

De raadkamer van Brugge heeft een Georgische dievenbende naar de correctionele rechtbank verwezen. Zij worden verdacht van inbraken in tachtig woningen.

De lokale politie van Brugge stelde in november 2013 de buit van een Georgische dievenbende tentoon in het nieuw politiehuis. Tussen juni 2012 en april dit jaar braken de daders binnen in ongeveer tachtig woningen. Met deze actie wou de politie zoveel mogelijk spullen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaars.

De Georgische dievenbende werd, na maanden speurwerk, in april 2013 opgepakt. De lokale politiezones Brugge en Oostende en de federale gerechtelijke politie werkten daarvoor samen. Bij de ongeveer tachtig inbraken werden voornamelijk juwelen, geld en elektronica gestolen. Een groot deel daarvan zou al verkocht zijn.

Toch vond de politie nog zo’n driehonderd juwelen, acht laptops en camera’s en een heleboel andere spullen zoals een zaagmachine en twee schilderijen. In de hoop die spullen terug te bezorgen aan de eigenaars, contacteerde de politie verschillende slachtoffers. Dertig procent van de gevonden goederen werden terugbezorgd aan de eigenaars.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier