Gemeenteraadslid Tom Dedecker: “We willen hier toch niet evolueren naar Waalse PS-toestanden”

Tom Dedecker: "Het wordt tijd dat die zaak eens grondig wordt onderzocht" © MVDP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Gemeenteraadslid Tom Dedecker van oppositiepartij Lijst Dedecker reageert op de huiszoeking in het gemeentehuis van Middelkerke:

“Voor alle duidelijkheid: een huiszoeking wordt niet bevolen door een oppositielid of partij, maar door een onderzoeksrechter. Het gaat ook niet om één oppositielid, maar het zijn de fractieleiders van alle drie de oppositiepartijen, met name LDD, N-VA en Progressief Kartel die de klacht hebben ingediend. Het moet maar eens gedaan zijn met altijd alles in de schoenen van Jean-Marie Dedecker te schuiven!”

Belangenvermenging

“De inhoud van de klacht ken ik maar gedeeltelijk, maar het gaat wel degelijk over mogelijke belangenvermenging in het gunningsdossier waar de groep Napoleon Games de buit binnenhaalde. Bepaalde schepenen zouden hun boekje te buiten zijn gegaan in de juridische zin van het woord bij de aanbesteding. Het onderzoek zal uitwijzen wat er uiteindelijk is gebeurd en of er inderdaad belangenvermenging kan bewezen worden. Maar het wordt tijd dat die zaak eens grondig wordt onderzocht, want we willen hier toch niet evolueren naar Waalse PS-toestanden!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier