Gemeentearbeiders klissen handtasdief in Bredene

Kevin Tyberghein (links) liep achter de dief aan. Samen met William Floree kon hij hem in bedwang gehouden tot de politie er bij kwam. © JC
Redactie KW

De man, een 38-jarige Oostendenaar, verschijnt donderdag nog voor de onderzoeksrechter in Brugge.

Op woensdag 3 februari iets voor 14 uur wandelde een 63-jarige vrouw uit Bredene, samen met haar echtgenoot, in de Prins Karellaan in Bredene. Op een bepaald moment kruisten ze een man en die trachtte in het passeren de handtas, die om de schouder van de vrouw hing, met bruusk geweld af te nemen. Hij slaagde daar echter niet meteen in en trok zo hard dat de vrouw op de grond viel.

Geen onbekende

De 61-jarige echtgenoot trachtte zijn vrouw te beschermen en de man diende af te druipen zonder buit. Hij ging op de loop, roepend achterna gezeten door de echtgenoot van het slachtoffer. Dat trok de aandacht van twee arbeiders van de technische dienst van de gemeente Bredene, die de achtervolging inzetten en uiteindelijk de man konden klissen in de Peter Benoitlaan.

Ze droegen de man over aan de opgeroepen ploeg van de politie van Bredene/De Haan, die de man arresteerde. Het gaat om een 38-jarige Oostendenaar die geen onbekende is van het gerecht. Het slachtoffer is door de val twee weken arbeidsongeschikt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier