Geen wapens gevonden tijdens huiszoeking in Komen

© BELGA
Redactie KW

Op vraag van het parket van Rijsel hebben de ordetroepen dinsdagavond een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Komen .

Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De objecten die interessant kunnen zijn in het dossier rond wapenhandel, zijn door de onderzoekers in beslag genomen. De afdeling Doornik van het parket van Bergen gaf woensdagochtend informatie over de operatie van dinsdagavond.

Dinsdag rond 17.45 uur moesten 82 inwoners van 33 woningen in Komen hun woningen verlaten. Een twintigtal agenten van de lokale politie stond in voor de veiligheid en de evacuatie van de bewoners.

Bijzondere veiligheidsmaatregelen werden getroffen vanwege het risico op aanwezigheid van explosieven. De ontmijningsdienst kwam zo tussenbeide, van 18.30 tot 20.00 uur, met een explosievenhond. De woning werd doorzocht door vier leden van de federale gerechtelijke politie van Bergen-Doornik en twee leden van de Franse politie.

Vanaf 20.45 uur konden de bewoners opnieuw naar huis, verduidelijkte Frédéric Bariseau, substituut van de procureur des konings van Doornik, nog in een persbericht.

De speurders zijn tot actie overgegaan na een rogatoire commissie van het parket van Rijsel. Die commissie dateerde van 18 december 2014.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier