Geen strafvermindering voor slagen aan de burgemeester van Mesen

Redactie KW

Damien G. (31), nu wonend in Brussel, tekende verzet aan tegen twee verstekvonnissen waarbij hij telkens slagen toebracht: één keer aan Sandy Evrard, de burgemeester van Mesen en één keer aan een minderjarige.

De man die aangehouden verscheen ontkende de feiten. Een getuige bevestigde echter formeel dat de burgemeester werd aangevallen tijdens de kermis van 2010 en daarbij een kopstoot kreeg. Alles begon toen de beklaagde, die toegaf dat hij teveel had gedronken, een vrouw wilde kussen en de burgemeester tussen kwam.

De burgemeester werd eerder al 7.000 euro toegekend als schadevergoeding, maar zag tot op vandaag geen cent. Burgemeester Evrard heeft sindsdien ook last van drie procent blijvende invaliditeit. De beklaagde zei in de tweede zaak dat hij nooit een minderjarige zou slaan. De man die verzet aantekende tegen de twee vonnissen hoopte op een milder vonnis, maar de rechter hield zich aan het eerder uitgesproken vonnis, zodat de man die hoopte vrij te komen terug in de boeien werd geklonken en de veertien maanden cel verder moet uitzitten.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier