Geen straf voor meisje dat medeleerlinge pestte, wel fikse schadevergoeding

28/09/16 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:35

Een 22-jarig meisje uit Ieper krijgt van de rechter in Kortrijk geen straf omdat ze op 22 november 2012 een medeleerlinge van de Kortrijkse Sint-Theresiaschool enkele klappen en schoppen gaf.

Geen straf voor meisje dat medeleerlinge pestte, wel fikse schadevergoeding

© Getty Images/iStockphoto

Ze moet wel een schadevergoeding van zo'n 4.000 euro betalen.

Op 22 november 2012 diende het meisje uit Ieper op school de toen 15-jarige medeleerlinge uit Kuurne enkele slagen en schoppen toe. Beiden volgden er de opleiding haartooi. Zij vond in het onzekere meisje uit Kuurne, die al getraumatiseerd was door het overlijden van haar vader, een makkelijke prooi.

De Ieperse nam een briefje in verband met een afspraak bij een psycholoog af en pronkte er mee bij medeleerlingen. Even later eindigde het pestgedrag met klappen en schoppen. De Ieperse moest de school verlaten en haalde haar diploma niet. Op vandaag is ze via interimcontracten aan de slag. Het slachtoffer liep enkele kneuzingen en een hersenschudding op. Het meisje, ondertussen 18 jaar, houdt er concentratiestoornissen en chronische spanningshoofdpijn aan over, maar slaagde er wél in haar opleiding haartooi af te ronden. Dat gebeurde wel in het Sint-Jozefsinstituut in Tielt, een andere school want na het voorval bleek een langere opleiding in Kortrijk moeilijk haalbaar. De Ieperse bekende de slagen, maar volgens haar was het geen pestgedrag. Volgens een psycholoog houdt het slachtoffer er een blijvende invaliditeit van 4% aan over.

(LSi)

>> Zelf vragen of problemen? http://www.praatoverpesten.be/

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!