Geen straf voor dealende kleuterjuf uit Beernem

Redactie KW

Een Beernemse kleuterjuf en haar man zijn donderdag in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan het kweken en dealen van cannabis.

Op 4 april 2014 keerden de twee met hun wagen terug uit Nederland, waar ze cannabis hadden aangekocht. Op de A12 in Antwerpen werden ze tegenhouden bij een politiecontrole en werd onder de zetel 106 gram cannabis aangetroffen. Op 11 februari vorig jaar liep het koppel opnieuw tegen de lamp. Bij een huiszoeking in hun woning in Beernem werden toen immers vijf cannabisplanten aangetroffen in een kweektent.

“In de woning hing ook een doordringende weedgeur”, stelde de procureur tijdens de pleidooien. “Het onderzoek wees uit dat het koppel meer dan een kilogram cannabis aan de man bracht.” De procureur vroeg tien maanden celstraf voor de juf en vijftien maanden cel voor haar man. De rechter gaf het koppel tijdens de pleidooien een zware veeg uit de pan maar toonde zich toch mild. Ze verleende de vrouw de gunst van de strafopschorting. Haar man legde ze 150 uur werkstraf op.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier