Geen getuigen op proces over roofmoord in Leke

22/06/16 om 20:52 - Bijgewerkt om 20:52

Op het proces over een roofmoord op een 49-jarige Brit zullen geen getuigen gehoord worden. Dat heeft de correctionele rechtbank van Veurne woensdag beslist. Twee Britten van Pakistaanse origine zouden het slachtoffer om het leven gebracht hebben in een B&B in Leke. De zaak wordt op 22 september gepleit.

Geen getuigen op proces over roofmoord in Leke

Op 27 augustus 2014 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in zijn bed in een B&B in Leke bij Diksmuide. Uiterlijk werden geen verwondingen vastgesteld, waardoor een hartfalen de meest plausibele doodsoorzaak leek. Uit het toxicologisch onderzoek bleek echter dat de man stierf door een overdosis chloroform. Bovendien waren de twee metgezellen van het slachtoffer met de noorderzon verdwenen.

In november 2014 werden de twintigers in Engeland ingerekend, enkele weken later werden ze aan ons land uitgeleverd. Sindsdien zitten de verdachten in voorhechtenis. De Britten ontkennen dat ze iets met de dood van hun reisgezel te maken hebben.

Verdediging vroeg 8 getuigen te horen

Door een recente wetswijziging moeten dergelijke moordzaken niet meer naar het hof van assisen verwezen worden. Op de inleidingszitting vroeg de verdediging aan de rechtbank om toch een achttal getuigen op te roepen. Het ging onder anderen om de wetsdokter en de uitbaatster van de B&B. De rechtbank ging echter niet in op de vraag van de verdediging.

De zaak zal op 22 september behandeld worden. Het is de eerste moordzaak voor een West-Vlaamse correctionele rechtbank.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!