"Geen enkel bewijs tegen Peter Gyselbrecht"

24/11/16 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:28

De Brugse raadkamer heeft Peter Gyselbrecht buiten vervolging gesteld voor zijn betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Zijn advocaat Gert Warson reageert opgetogen op de beslissing.

"Geen enkel bewijs tegen Peter Gyselbrecht"

© BELGA

"Er is inderdaad geen enkel bewijs tegen die man, hopelijk gaat het parket niet in beroep."

Op 31 januari 2012 verdween Stijn Saelens uit zijn kasteel in Wingene. Het levenloze lichaam van de kasteelheer werd twee weken na zijn verdwijning teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht als mogelijke opdrachtgever in beeld. Ook zijn schoonbroer Peter Gyselbrecht speelde hier volgens het parket een rol in. De zoon van de dokter uit Ruiselede heeft zijn betrokkenheid altijd met klem ontkend.

De raadkamer heeft geoordeeld dat er geen reden was om Peter Gyselbrecht verder te vervolgen. "Ik ben zeer opgetogen met die beslissing. Het is ook zeer terecht, er is tegen die man inderdaad geen enkel bewijs", aldus Warson. "Ik hoop dat het parket niet in beroep gaat."

Peter Gyselbrecht zat in 2012 bijna zeven maanden in voorhechtenis. Sinds dinsdag zit hij weer in de cel omdat hij telefoontaps uit het dossier aan de VRT lekte. "Hij heeft daar paniekvoetbal gespeeld. Mijn cliënt voelde zich oneerlijk en onfair bejegend. Hij had erop gerekend dat het parket voor hem de buitenvervolgingstelling ging vragen."

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!