Geen eindarrest in drugszaak Pierre Serry

Redactie KW

De uitspraak van de drugszaak, waarin Pierre Serry wordt beschuldigd van een grootschalige internationale cocaïnesmokkel, is door het hof van beroep in Gent nog even uitgesteld. In het complexe dossier ontbreekt nog een vonnis.

De 63-jarige Serry, ook een verdachte in de zogenaamde Kasteelmoord, werd samen met vier andere beklaagden in eerste aanleg veroordeeld. Serry kreeg zes jaar maar het parket ging – net als Serry die alles ontkent – in beroep. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne.

Containers vol rommel

Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als leiders van de bende. Serry in België, een tweede in Nederland en een derde in Paraguay. Volgens het parket ging het om een goed gestructureerde organisatie die eerst containers vol waardeloze rommel liet overkomen als testzending en nadien overging tot de smokkel van de cocaïne die een straatwaarde had van 35 tot 57 miljoen euro.

De uitspraak in beroep was voorzien op 18 maart en werd later uitgesteld naar 29 april. Dat eindarrest werd opnieuw niet uitgesproken omdat het hof vaststelde dat er in het lijvige dossier een vonnis ontbrak. Het parket moet op 6 mei het dossier vervolledigen. Het hof kondigde wel al aan dat er nadien op korte termijn een einduitspraak zal vallen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier