Gedetineerden rijden hun ‘Ronde op Rollen’ in Sint-Andries

© foto WK
Redactie KW

In de Brugse gevangenis werd zaterdag de ‘Ronde op Rollen’ gereden. Net als in Gent reed voor het eerst ook een vrouw mee. In dat klassement was de zege voor Brugge.

De zeskoppige teams uit de gevangenissen van Brugge, Gent, Oudenaarde en Dendermonde namen het tegen elkaar op in de laatste 140 km van de Ronde van Vlaanderen. Zowel in Brugge als in Gent deed er voor het eerst een vrouw mee. De eindzege in het algemeen klassement ging naar de gevangenis van Dendermonde, waar ook de beste individuele tijd werd gereden. De strijd tussen de twee dames werd beslecht in het voordeel van Brugge. Bij de mannen haalde de 42-jarige Jacky de beste tijd. Hij reed vorig jaar ook al mee en reed nu ruim een half uur sneller.

Goed doel

Dit jaar kregen de gedetineerden bovendien de kans om zelf een goed doel te kiezen. De meerderheid koos voor de vzw Kindergeluk van Meneer Konijn. Gedetineerden en personeelsleden gingen op de foto, de dames breiden en haakten en er werden ook koekjes gebakken en schilderijen gemaakt. De inspanningen leverden zo’n 2600 euro op.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier