GAIA dient strafklacht in tegen ontruimde broodfokster uit Ruiselede

Redactie KW

GAIA heeft dinsdag een strafklacht ingediend bij de Procureur des Konings van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, tegen de hondenfokkerij ‘Dogs and Friends’ uit Ruiselede.

Die werd maandag op bevel van de Inspectie Dierenwelzijn volledig ontruimd. De ‘broodfokkerij’, waar de politie 81 honden weghaalde, werd uitgebaat door een vrouw uit Ruiselede. “Ook GAIA ontving vele meldingen van bedrogen kopers over deze broodfokster, die al jaren een kwalijke reputatie als dierenverwaarlozer geniet”, klinkt het in het persbericht van GAIA. Ondanks het ministerieel besluit waarmee minister Weyts de uitbaatster voor onbepaalde duur een uitbatingsverbod oplegde omdat de uitbaatster de opgelegde maatregelen steeds weer in de wind sloeg, bleef de uitbaatster puppy’s zonder erkenning verhandelen.

Minnelijke schikking van 1.000 euro

In 2013 moest de vrouw al eens een minnelijke schikking van 1.000 euro betalen, veel te weinig volgens GAIA. “De ‘kwekerij’ was ontaard in een walgelijke en vuile boel, dieren met te lange nagels werden gehouden op een ongeschikte betonnen vloer zonder speeltjes of liefde. De uitbaatster is onbekwaam en heeft geen enkel benul van de welzijnsbehoeften van honden”, aldus nog GAIA, dat tevreden is met het optreden van de Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn, die de dieren liet onderbrengen in asielen.”Ben Weyts heeft alvast één rotte appel effectief verwijderd. Dat juichen we toe. Maar hier mag het niet bij blijven: de mand van de puppyhandel ligt nog vol rotte appels.”

GAIA dient strafklacht in tegen ontruimde broodfokster uit Ruiselede

GAIA heeft nu zelf ook klacht ingediend bij het parket van West-Vlaanderen. De vrouw zou een procedure gestart zijn bij de Raad van State voor de schorsing en/of vernietiging van het ministerieel besluit tot de intrekking van haar erkenning.

(FJA – Foto’s GAIA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier