Frauderende schooldirectrice uit Wielsbeke voor haar rechters

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft Pascale R., gewezen schooldirectrice in Wielsbeke, wegens gesjoemel met de schoolfinanciën doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De 44-jarige vrouw zal er zich moeten verantwoorden voor geldfraude en valsheidheid in geschrifte. Benadeelde is de vrije basisschool Springeling in Wielsbeke.

Toen de fraudezaak aan het licht kwam, werd Pascal R. (44) in november 2014 in het kader van het daaropvolgend tuchtonderzoek preventief geschorst. In werkelijkheid bleef ze gedurende het hele strafonderzoek, dat het gerecht op zijn beurt uitvoerde, weg van school en was eigenlijk directrice af. Dat strafonderzoek volgde nadat de school een klacht met burgerlijke partijstelling bij het Kortrijkse parket indiende.

Belastingsaangifte

De bom barstte bij het opstellen van de belastingsaangifte van de school in het najaar 2014. De boekhouder merkte op dat de kosten de voorbije jaren opmerkelijk waren gestegen en dat ook de verliezen zich hadden opgestapeld. Intern onderzoek bracht aan het licht dat de schuld bij de toenmalige directrice lag.

Zo bleek dat ze gedurende twee jaar er ongemerkt in slaagde met de financiële middelen van de school privé-aankopen te doen. Volgens de raadsman van het schoolbestuur gaat het om enkele tienduizenden euro’s. De school stelt zich burgerlijke partij in het aanstaande proces. De precieze datum ligt nog niet vast.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier