Fransman krijgt acht jaar cel voor poging tot doodslag in Vleteren

Redactie KW

Twaalf slaappillen, twee geweerschoten en een mes op de keel. Voor deze acties kreeg een Fransman uit Agde acht jaar cel.

Op 16 maart 2009 werd de politie opgeroepen naar de Veurnestraat in Vleteren voor een auto die tegen een boom was gereden. Er waren twee gewonden, maar toen de politie de vaststellingen deed, bleek er meer aan de hand. Vier Fransen Alexis C. (27) uit Duinkerke, Sahem S. (37) uit Agde, Mohamed B. (32) uit Duinkerke en Mickaël W. (29) uit Beziers raakten er slaags, met bijna twee dodelijke slachtoffer tot gevolg.

Alexis C. en Mickaël W. hadden besloten dat hun kompaan Mohamed B. dood moesten gaven hem een cocktail met twaalf slaappillen. Toen de man in slaap was gevallen zette Alex C. een geweer tegen het hoofd van Mohamed en schoot twee keer. Twee keer ging het het geweer niet af. Daarna zetten ze nog een mes op de keel van hun rivaal. Maar Alexis kon het niet opbrengen het mes in de keel van Mohamed te planten waardoor de man slechts oppervlakkige verwondingen opliep. Het slachtoffer ontwaakte intussen en het kwam tot een schermutseling. Mohamed vluchtte maar slaagde er nadien in terug in de wagen te geraken en probeerde dan op zijn beurt één van de belagers dood te rijden. In plaats daarvan reed hij echter tegen een boom.

Het hele verhaal begon eigenlijk veertien dagen eerder want toen kreeg Sahem een messteek van Mohamed waardoor Sahem wraak wou nemen. Alleen Mohamed B. verscheen ter zitting, de drie anderen gaven verstek. De rechter veroordeelde toen Sahem S. bij verstek tot negen jaar cel. De beklaagde die nu al drie jaar in een Franse cel zit, tekende verzet aan. Sahem S. ziet zijn straf met een jaar teruggeschroefd. De mededader die in het voertuig zat, kreeg in eerste aanleg een effectieve celstraf van acht jaar.

De beklaagden moesten 10.000 euro schadevergoeding betalen aan Mohamed B., die zelf ook een veroordeling kreeg voor poging moord. Omdat er sprake was van uitlokking, kreeg hij drie maanden cel. De derde beklaagde, die de moord mee voorbereidde maar niet in de wagen zat toen de feiten zich afspeelden, kreeg een celstraf van drie jaar.

(HV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier