Franse verdachte van roofmoord in Moorsele komt wellicht nooit meer vrij

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk heeft de openbare aanklager 15 jaar cel gevorderd voor Djamel Y.

De 42-jarige Fransman, die ook wordt verdacht van een roofmoord in Moorslede in 2012, staat nu terecht voor twee gewapende overvallen en een carjacking. Op 14 maart 2013 reed Djamel Y. met de wagen van zijn vriendin naar Rekkem, waar hij een gewapende overval pleegde op een krantenwinkel. Djamel sloeg de uitbater van de winkel neer met de kolf van zijn wapen en liet een spoor van vernieling na.

Overval in Menen

Enkele weken later pleegde hij een nieuwe overval op een bakkerij in Menen. Volgens de openbare aanklager ging Djamel Y. ook daar driest te keer. Bij het binnenkomen van de winkel sprong de man meteen over de toonbank. De bakker kwam de zaak binnen na het horen van het tumult. Djamel Y. schoot de bakker daarop in de hand. De bakker is op dit moment nog steeds niet hersteld van zijn verwondingen. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte de verdachte ook een ongeval. Door een andere wagen te carjacken, kon hij alsnog ontsnappen.

Buit van roofmoord

Een maand na de laatste overval werd Djamel Y. opgepakt tijdens een inval in zijn huis. Daar trof de politie ook de buit aan van een roofmoord die plaatsvond in december 2012. Daarvoor zal hij zich waarschijnlijk later nog moeten verantwoorden voor het Brugse hof van assisen.

Naar eigen zeggen greep Djamel Y. naar de fles en drugs toen hij vernam dat het slachtoffer van de roofmoord was overleden. Het is daarom dat hij op het moment van de andere twee overvallen onder invloed was van crack, sterke drank en medicijnen. Het vonnis in de zaak van de twee gewapende overvallen en de carjacking wordt verwacht op 24 maart. Djamel Y. is alvast geen onbekende voor het gerecht. Hij zat al 17 jaar in de gevangenis.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier