Franse ‘toerist’ kwam naar Kortrijk om er handtassen te stelen

Redactie KW

Een Franse veertiger heeft maandag een celstraf van drie jaar gekregen voor een achttal diefstallen, voornamelijk in Kortrijk .

“U beoefent een vreemde vorm van toerisme in België”, merkte de strafrechter op tegen de Fransman die verschillende keren de grens overkwam om te stelen.

F.M. (47) stond voor de strafrechter voor vier handtasdiefstallen, twee inbraken, de diefstal van een mountainbike, een nummerplaats, gps en autosleutels. Hij sloeg voornamelijk toe in Kortrijk, maar maakte ook in Doorknik, Komen en Wervik enkele slachtoffers.

Op 10 september werd de man betrapt toen hij met een koevoet aan het prutsen was aan de toegangsdeur van een fietsenwinkel in Kortrijk. In zijn wagen werden allerlei gestolen spullen teruggevonden. Die leidden uiteindelijk tot negen feiten, waaraan de veertiger gelinkt werd. Voor een van die feiten, een handtasdiefstal met geweld, werd hij door de rechter vrijgesproken.

Hij kwam op diverse datums naar ons land, enkel en alleen om diefstallen te plegen. In Frankrijk liep de man al correctionele veroordelingen op. Hij kreeg er zelfs al een gevangenisstraf van vijf jaar. Daar komt nu ook een veroordeling in ons land bij. Van de drie jaar wordt de helft met uitstel verleend. F.M. moet ook een boete van 2.400 euro betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier