Franse overvaller van gezin uit Oostduinkerke vijf jaar in cel

Slachtoffer Pieter-Jan Vandepoele en zijn moeder Daniëlla. © Foto MMA
Redactie KW

De rechtbank in Veurne veroordeelde de Fransman Hacine L. tot vijf jaar effectieve celstraf voor de brutale homejacking op het gezin Vandepoele in Oostduinkerke.

De feiten dateren van vrijdagavond 7 november 2014. Pieter-Jan Vandepoele (29) en zijn moeder Daniëlla Puype (54) waren net thuis in Oostduinkerke. Ze kwamen van Adinkerke, waar het gezin een tabaksshop uitbaat.

Plots stormden vijf Franstalige, gemaskerde overvallers het huis binnen en begonnen ze Pieter-Jan genadeloos in mekaar te slaan. De man raakte bijzonder ernstig gewond. Zijn moeder moest lijdzaam toezien tot zij een zware spray in de ogen gespoten kreeg en niets meer zag.

Britse ponden

De overvallers gingen uiteindelijk met 18.000 Britse ponden, 6.000 euro en een halsketting aan de haal. Door een doorgedreven onderzoek kon het gerecht twee van de volgens de slachtoffers vijf overvallers voor de rechter brengen. Hacine L. minimaliseerde volgens de rechter zijn rol, maar was wel degelijk bij de homejacking aanwezig. De rechter oordeelde dat er tegen zijn partner Laura R. onvoldoende bewijs van haar betrokkenheid bestond en sprak haar vrij. Voorts moet Hacine L. in totaal ongveer 32.000 euro materiële en morele schadevergoeding betalen .

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier