Franse homejackers verwezen naar correctionele rechtbank

Redactie KW

De raadkamer van Ieper heeft vrijdagochtend vier Fransen doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Ze worden verdacht van tientallen vermogensdelicten in de grensstreek. Drie blijven voorlopig in de cel, de vierde is al enige tijd vrij onder voorwaarden. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Vier mannen uit Roubaix zijn in het dossier aangehouden. Drie werden in december gevat in Rijsel door samenwerking van Franse en Belgische politiediensten en uitgeleverd aan ons land. De Ieperse onderzoeksrechter beroofde hen op 24 december van hun vrijheid. Een van hen werd door de KI in Gent vrijgelaten onder voorwaarden.

57 feiten in totaal

Ze hebben mogelijk toegeslagen in het Kortrijkse, Rekkem en Mesen. In de auto van de gearresteerden werd buit aangetroffen van in totaal tien homejackings die ze eerder in de grensstreek hebben gepleegd. In de loop van het onderzoek werden ze aan meer feiten gelinkt, 57 in totaal, in de periode van maart 2012 tot december 2014. Het gaat om inbraken, gewapende overvallen, homejackings etc.

Vorige maand werd een vierde Fransman gearresteerd. Ook hij blijft voorlopig in de cel. De eerste twee beklaagden worden verdacht van medewerking aan alle 57 feiten. De derde en vierde worden respectievelijk 17 en 28 feiten ten laste gelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier