Franse dieven worden op heterdaad betrapt… en moeten eerst parkeerboete betalen

© BELGA
Redactie KW

De daders zijn geen onbekenden voor het gerecht en komen mogelijk voor nog meer feiten in aanmerking.

In de Breestraat in Deerlijk merkte een alerte bewoner in de nacht van 3 op 4 januari op dat twee personen hun voertuig met Franse nummerplaat parkeerden in de straat. De twee stapten uit en gingen naar een geparkeerde camionette, waar ze spullen begonnen uit te laden.

De getuige vond dit verdacht en verwittigde de politiediensten. Door de snelle reactie van de politieploegen van de PZ Gavers werden de twee mannen van Franse afkomst – en geen onbekenden voor de politie – op heterdaad betrapt en gearresteerd. Gezien zij hun voertuig onreglementair hadden geparkeerd werd hen allereerst een ‘onmiddellijke inning’ voorgeschoteld. De gestolen goederen werden terugbezorgd aan het slachtoffer.

Beide mannen werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Kortrijk en na verhoor aangehouden. Ze werden overgebracht naar de gevangenis in Oudenaarde en Brugge in afwachting van het verder onderzoek.

Gezien er in de regio reeds een aantal diefstallen uit bedrijfswagens zijn vastgesteld gaat de Lokale Recherche na voor welke feiten het duo nog in aanmerking komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier