Franciscus L. blijft in de cel voor kasteelmoord

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Franciscus L. verlengd.

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Nederlander zou zijn oom vergezeld hebben bij het uitvoeren van de moord op Stijn Saelens uit Wingene. De verschijning van Evert d.C. werd uitgesteld naar 14 juni.

Half februari 2015 werd L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het dna van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur. L. vergezelde zijn oom naar het kasteel in Wingene, maar houdt vol dat hij niet wist wat zijn oom van plan was.

Recentelijk legde Pierre Serry voor het eerst uitgebreide verklaringen af. De tussenpersoon uit Aalter beweert dat het nooit de bedoeling was om Stijn Saelens om te brengen. Uit de versie van Serry blijkt ook dat L. bij de voorbereiding van de feiten niet betrokken zou geweest zijn.

De verklaringen van L. leidden eind juni 2015 tot de nieuwe arrestatie van Evert d.C., een mogelijke tussenpersoon bij het beramen van de feiten. De Zeeuw ontkent echter elke betrokkenheid. Op vraag van de verdediging werd zijn verschijning voor de raadkamer uitgesteld naar de zitting van dinsdag 14 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier