Fikse werkstraf voor twintiger uit Menen die diploma's vervalste

22/05/17 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:40

Een twintiger uit Menen die diploma's van de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel namaakte en daarmee ging solliciteren, moet een werkstraf van 120 uur uitvoeren. Dat heeft de correctionele rechtbank in Kortrijk maandag beslist.

Fikse werkstraf voor twintiger uit Menen die diploma's vervalste

De jongeman moet ook bijna 3.000 euro schadevergoeding betalen aan het Federaal Agentschap voor Kinderbijslag FAMIFED, omdat zijn vader door de valse diploma's onterecht een kinderbijslag ontving. De feiten dateren van 2015. De nu 24-jarige man maakte attesten, diploma's, puntenbriefjes en dergelijke van de KU Leuven en de VUB na. Op die manier veinsde hij een master-na-masteropleiding in internationaal en Europees recht te hebben gevolgd.

De jongeman vervalste de documenten niet alleen, hij gebruikte de valse stukken ook voor sollicitaties. Bovendien zorgde hij ervoor dat zijn vader onterecht kinderbijslag kreeg. Het bedrog kwam aan het licht toen de man solliciteerde bij het advocatenkantoor Eubelius in Brussel, waar ze onraad roken. De KU Leuven trof intussen een regeling met de jongeman en vordert geen schadevergoeding meer. De beklaagde moet van de Kortrijkse strafrechter wel een werkstraf van 120 uur uitvoeren. Het Agentschap voor Kinderbijslag krijgt 2.788,42 euro schadevergoeding.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!