Fikse financiële straf voor Pakistaanse supermarkt uit Kortrijk

Redactie KW

De drie Pakistaanse zaakvoerders van de Rahman Supermarket in de Zwevegemsestraat in Kortrijk zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes maanden en elk een boete van 60.000 euro voor gesjoemel met de boekhouding en fiscale fraude.

Zelf wijten ze alles aan slordigheden. De rechter verklaarde in totaal bijna 1,5 miljoen euro witgewassen geld verbeurd.

Het onderzoek startte al in 2010 na een klacht door de Staatsveiligheid. Daaruit bleek dat er mogelijk verdachte geldtransacties gebeurden. Die aantijgingen leverden niets op, maar het onderzoek maakte volgens het openbaar ministerie wel duidelijk dat de uitbaters van de supermarkt boekhoudkundig met niets in orde waren. Bovendien pleegden ze fiscale fraude, wasten ze geld wit, deed de supermarkt aan- en verkopen in het zwart en verdween geld naar de privérekeningen van de drie Pakistaanse zaakvoerders. De openbare aanklager raamde de illegale inkomsten op zo’n 2,9 miljoen euro, de ontdoken btw op 166.000 euro.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier