Fikse financiële dobber na illegale schroothandel voor koppel (en hun buren) uit Wielsbeke

10/04/17 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:10

Een koppel uit Wielsbeke is vandaag door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van vier tot zes maanden voor een illegale schroothandel tussen 2006 en 2011.

Fikse financiële dobber na illegale schroothandel voor koppel (en hun buren) uit Wielsbeke

© Getty Images/iStockphoto

Bovenop de celstraf liepen ze ook nog een boete van 3.900 euro en een verbeurdverklaring van de opbrengst van 76.500 euro op. Ook vijf kennissen van het koppel werden veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de handel.

Via een illegale schroothandelaar in Aalter kwam het gerecht bij het koppel uit Wielsbeke terecht. Na onderzoek bleek dat ze jarenlang zonder registratie bij afvalstoffenmaatschappij Ovam of andere vereiste documenten schroot inzamelden en verkochten bij een schrootbedrijf in Tielt. Toen het hen te heet onder de voeten werd, schakelden ze kennissen in om het ingezamelde schroot te verkopen. Op die manier belandden ook vijf anderen, vaak buren uit Wielsbeke die ook op zoek waren om een centje bij te verdienen, op het beklaagdenbankje. Zij komen er met werkstraffen van 85 tot 145 uren of boetes tot 1.500 euro vanaf. Samen moeten ook zij wel nog een verbeurdverklaring van 28.500 euro ophoesten.

(LS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!