Fietsreis van Nederlands koppel eindigt abrupt in Brugge

Redactie KW

De fietsreis van een koppel Nederlanders is dinsdag abrupt gestopt in Brugge. De twee hadden nog meer dan tien dagen voor de boeg, maar moesten noodgedwongen stoppen. Hun beide fietsen werden er namelijk gestolen.

Jan (58) en Roos-Marie (56) Lux uit het Nederlandse Vijlen vertrokken op 9 augustus bij hen thuis met de fiets. De fervente fietsers wilden veertien dagen door ons land fietsen. “We hadden de Vlaanderen fietsroute in ons hoofd“, vertelt Roos. “En die was eigenlijk echt geweldig goed gestart.” Maar na zes dagen fietsen kwam er een einde aan hun geluk. Maandagavonds arriveerden ze in Ibishotel bij het Brugse station. “Aan de receptie zeiden ze ons dat we onze fietsen niet in het hotel, maar in de fietsenstalling moesten plaatsen“, zegt Marie-Roos. “Het ging volgens hen om een bewaakte stalling.”

Enorm frustrerend, terwijl een vakantie net voor ontspanning zou moeten zorgen

Het koppel sloot hun twee koersfietsen toch met twee verschillende sloten. “Maar toen we dinsdagmorgen na het onweer naar onze fietsen gingen, waren die allebei weg”, zegt Marie-Roos. “We zijn onmiddellijk bij de politie aangifte gaan doen. Zij zullen de beelden bij de spoorwegen opvragen, maar dat duurt zeker nog twee weken.” Uiteindelijk zat er voor Jan en Roos-Marie niets anders op dan terug naar huis te keren. Met de trein gingen ze naar Luik om van daaruit naar Maastricht te sporen. “Negen dagen vroeger dan gepland”, klinkt het. “Enorm frustrerend. Terwijl een vakantie net voor ontspanning zou moeten zorgen.”

Sociale media

Naast hun vakantie is het koppel ook twee fietsen kwijt. Het gaat om een Trek Domane en een GT Grade Ultegra. Samen goed voor een kostenplaatje van 6.000 euro. “Vooral die laatste, de herenfiets, is toch wel een opvallend model“, zegt Roos-Marie. “Dus wij hebben ons al naar de sociale media gericht. Hopelijk kunnen die ons snel verder helpen.”

(TLG)

Fietsreis van Nederlands koppel eindigt abrupt in Brugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier