Fietsdieven die toesloegen in De Haan en Bredene zijn opgepakt

Redactie KW

Het gaat om drie verdachten uit Dour. Ze waren in het bezit van twee messen, twee kniptangen en een koevoet.

Vorige zaterdag ontving de politie van Bredene/De Haan in de voormiddag een aangifte van diefstal van drie fietsen bij de tramhalte aan de Vosseslag te De Haan. Een Waalse familie had er de fietsen een tweetal uur voordien slotvast achtergelaten in de voorziene fietsenstalling. Nu gebeurt het wel eens meer dat er een fiets gestolen wordt, maar drie fietsen die op hetzelfde moment en op dezelfde plaats gestolen worden, is toch eerder uitzonderlijk.

Diezelfde avond belde de vader van de familie de politie op met de melding dat hij drie verdachten, al rijdend op de gestolen fietsen, had opgemerkt ter hoogte van het Duinenplein te Bredene. De man had samen met zijn zoon lopend de achtervolging ingezet en had zijn fietsen na een kleine schermutseling kunnen heroveren. Eén van de verdachten had daarbij een mes getrokken en dit gericht dit naar de man en zijn zoon om zijn vlucht te kunnen verzekeren.

De interventiedienst van de zone Bredene De Haan, die snel ter plaatse was, zette een zoekaktie op touw in de duinen van Bredene. Dat resulteerde een kwartier later in de arrestatie van drie verdachten in de duinen ter hoogte van het Staf Versluyscentrum door de patrouille met hond.

Het trio was in het bezit van twee messen, twee kniptangen en een kleine koevoet. De opgepakte mannen, een 20-jarige en een 39-jarige uit Honnelles en een 20-jarige uit Dour, bekenden de feiten en mochten na verhoor beschikken. Ze zullen zich op latere datum moeten verantwoorden voor hun daden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier