Fietsdiefstal verijdeld in Menen, maar daders kunnen ontkomen

10/06/16 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

In Menen werd de diefstal van een elektrische fiets verijdeld na een alerte reactie van een zogeheten 'Groene Ridder', en de vlugge tussenkomst van een gemeenschapswacht en een stagiair Maatschappelijke Veiligheid. De dieven konden echter ontkomen.

Fietsdiefstal verijdeld in Menen, maar daders kunnen ontkomen

Christel Mechoucha kan opgelucht ademhalen: ze heeft haar elektrische fiets al snel terug. © Facebook

Woensdag merkte een Groene Ridder, die instaat voor het opruimen van zwerfvuil, plots twee jongeren met een gesloten elektrische fiets in de richting van de grens lopen. De man belde direct een gemeenschapswacht op. Die kwam samen met een stagiair ter plaatse. De twee konden verhinderen dat de fietsdieven met hun buit naar Frankrijk verdwenen. De daders zelf konden ontsnappen, maar de fiets moesten ze achterlaten.

De fiets bleek te zijn gestolen in een woonblok in de Koningstraat. Daar hadden de boefjes wellicht de eigenares met haar fiets opgemerkt. De dieven belden aan en iemand moet de deur van het appartementsgebouw hebben opengedaan. Dat de fiets op slot was deed de dieven niet verhinderen om ermee richting Frankrijk te wandelen. Het slachtoffer had al aangifte gedaan en zo kon de politie haar gemakkelijk terugvinden.

(CMW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!