Federale overheid voorziet extra centen voor aanpak grenscriminaliteit

Redactie KW

De federale regering heeft op 18 december beslist dat 12 politiezones die grenzen aan Nederland of Frankrijk opnieuw 52.500 euro extra krijgen bij de afrekening van de dotaties.


Die extra middelen kunnen gebruikt worden om extra veiligheidscamera’s aan te kopen in de strijd tegen grenscriminaliteit. Ieder jaar maakt de federale overheid extra middelen vrij om politiezones te ondersteunen die extra ondersteuning nodig hebben bij bepaalde opdrachten zoals de ingebruikname van een nieuwe gevangenis of de aanpak van grenscriminaliteit.

Vijf zones

Voor West-Vlaanderen gaat het om PZ Grensleie (Ledegem – Menen – Wevelgem), PZ VLAS (Kortrijk – Kuurne – Lendelede), PZ Spoorkin (Alveringem – Lo -Reninge – Veurne), PZ Westkust (De Panne – Koksijde – Nieuwpoort) en PZ Arro Ieper. Alle vijf de zones krijgen 52.500 € van de federale overheid bij de afrekening van de dotaties 2014.

Burgemeester van Menen en Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier is tevreden met deze extra middelen : “De middelen zijn beperkt, maar niettemin is dit een mooie inspanning en ondersteuning voor onze strijd tegen de grenscriminaliteit.” Dit bedrag werd ook vrijgemaakt in 2012 en 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier