'Faroek' zoekt mee naar man die in Izegem vrouw probeerde aan te randen

22/10/15 om 08:56 - Bijgewerkt op 23/10/15 om 10:49

De feiten dateren van vrijdag 19 december 2014 en werden woensdagavond op VTM gedetailleerd uit de doeken gedaan, in de hoop alsnog de dader op het spoor te komen.

Op vrijdag 19 december van vorig jaar wandelde het slachtoffer rond 8 uur te voet van aan haar woning naar het station van Izegem. Aan de openbare parking langs de Dam en Noordkaai wilde ze de trap opstappen, die uitkomt op de centrale brug. Net voor ze aan de trap was, werd ze onder haar rok vastgegrepen door een man met een zwarte bivakmuts.

Het slachtoffer trachtte zich los te rukken en viel op de grond. De vrouw verweerde zich en gaf hem een stamp in zijn buik. Hij ging wat achteruit zodat de vrouw weer kon rechtstaan, ze bedreigde hem met een paraplu waarop de dader wegliep. Het slachtoffer trachtte hem te achtervolgen tot op het moment dat hij zich weer omdraaide en zij hevig begon te gillen. Dan is hij weggevlucht richting Dam.

'Faroek' zoekt mee naar man die in Izegem vrouw probeerde aan te randen

Een getuige die in de buurt van de parking woont heeft vermoedelijk de dader gezien zowel voor als na de feiten. Rond 8 uur liet ze haar hond uit en net toen ze weer binnen wilde gaan, wandelde er een jongeman voorbij. Ze schrokken van elkaar en de man liep verder in de richting van de parking. Enkele minuten later hoorde de getuige een vrouw roepen en liep diezelfde jongeman voor haar deur richting Prinsessenstraat. Daar stapte hij in een witte bestelwagen die daar geparkeerd stond.

De getuige kon een goede beschrijving van de dader geven. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 1m70 groot, 25-30 jaar oud, normale lichaamsbouw, kort zwart haar, verzorgd type (Italiaans). Hij droeg donkere kledij. Het slachtoffer sprak van een zwarte gabbervest, vermoedelijk zonder kap en een grijze legerbroek. De zwarte bivakmuts had één opening voor beide ogen.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!