“Familie Stijn Saelens probeerde onderzoek kasteelmoord te beïnvloeden”

© BELGA
Redactie KW

Uit afgeluisterde telefoongesprekken die de VRT kon beluisteren, zou blijken dat de familie van het slachtoffer Stijn Saelens het onderzoek probeerde te beïnvloeden.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zal geen commentaar geven op een reportage die donderdagavond uitgezonden wordt door Terzake.

Stijn Saelens verdween op 31 januari 2012 uit zijn kasteel in het Wingene. Zijn levenloze lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht bij de speurders in beeld als mogelijke opdrachtgever voor de moord. De dokter uit Ruiselede heeft altijd volgehouden dat hij het slachtoffer een lesje wilde leren.

De aanleiding voor dat zogenaamde lesje zouden feiten van incest door Stijn Saelens geweest zijn. De verdediging van dokter Gyselbrecht heeft altijd beweerd dat de invloedrijke familie Saelens ervoor zorgde dat naar die klachten, die van voor de feiten dateren, nooit ernstig onderzoek is verricht. Uit de telefoongesprekken blijkt dat de familie Saelens wel degelijk pogingen ondernam om het onderzoek in een bepaalde richting te sturen.

Het is niet duidelijk of deze onthullingen gevolgen zullen hebben voor het onderzoek. Het Gentse hof van beroep zou immers al eens onderzocht hebben of er effectief sprake was van beïnvloeding. Dinsdag 22 november buigt de Brugse raadkamer zich over de doorverwijzing van de zaak. Het Brugse parket vraagt om André en Peter Gyselbrecht, tussenpersonen Pierre Serry en Evert d.C., en handlanger Franciscus L. naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier