Familie neergestoken portier Christophe Decoene : “Hij had zoiets nooit verwacht”

Redactie KW

Op het assisenproces tegen vier leden van Raw13 heeft de familie van Christophe Decoene woensdag getuigd.

Decoene kreeg op 16 juli 2011 aan café Apropoo in Torhout een messteek in de buik. Volgens zijn broer was hij erg onder de indruk van de steekpartij.

Christophe Decoene raakte als portier wel vaker betrokken bij vechtpartijen en heeft ook een opvliegend karakter. “Dat klopt, maar na de feiten is hij toch serieus veranderd. Hij is veel kalmer geworden, echt onder de indruk van wat er gebeurd is. Zoiets had hij nooit verwacht”, vertelde zijn broer Stéphane. Het slachtoffer sprong ook geregeld in de bres voor anderen. “Hij heeft het hart op de juiste plaats en is heel zorgzaam. Christophe is iemand die absoluut niet tegen onrecht kan. Hij is altijd rechtuit.”

“Hij was niet begaafd om dingen van buiten te leren, maar had andere interesses. Hij heeft een goede vrouw en een schone zoon”, getuigde de adoptievader van Christophe. Voetbal is volgens alle getuigen de grote passie van het slachtoffer. “Hij had het na de feiten heel moeilijk om terug normaal te kunnen stappen. Het heeft maanden geduurd voor hij opnieuw normaal kon sporten. Ook nu heeft hij nog af en toe last”, vertelde zijn echtgenote.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier