Factuurfraudeur zag het wel érg groot in Koksijde

10/11/16 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:56

Een 58-jarige vrouw uit Koksijde heeft recent een factuur van om en bij de 160.000 euro in haar brievenbus gekregen. De factuur was zogezegd afkomstig van de projectontwikkelaar van haar appartement.

Factuurfraudeur zag het wel érg groot in Koksijde

De brief en factuur waren slordig en vaag opgesteld, waardoor de vrouw argwaan kreeg. Na contact met haar projectontwikkelaar bleek dit alles niet door hen verstuurd. Op de factuur bleek ook een foutief rekeningnummer te staan. De firma in kwestie stuurde haar wel een echte factuur, maar die kreeg ze dus nooit, in plaats daarvan kreeg ze de vervalsing opgesteld door de oplichters. Hierna besliste de vrouw om aangifte te doen bij de PZ Westkust.

Bij factuurfraude onderscheppen oplichters brieven uit brievenbussen, postkantoren en/of postsorteercentra. Daarna vervalsen ze de bankrekeningnummers om dan de vervalste facturen naar de nietsvermoedende klanten te sturen. Onoplettende klanten betalen bijgevolg op het valse rekeningnummer. Vooraleer de klant opmerkt dat het om fraude gaat, is de bankrekening meestal al afgesloten of is het geld al van de bankrekening verdwenen. Zo stelen de fraudeurs op een relatief eenvoudige manier een aanzienlijke som geld.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!