Ex-wietboer Patrick Lagrou nu in cel wegens verduisteren van goederen

© GF
Redactie KW

Ex-wietboer Patrick Lagrou heeft zich nu ook schuldig gemaakt aan het verbergen van in beslag genomen goederen. In deze zaak verscheen hij voor de raadkamer in Ieper. Zijn aanhouding in dit nieuw dossier is verlengd.

Het nieuwe dossier gaat over het feit dat Patrick Lagrou in beslag genomen goederen wegnam en in een loods bij een bevriend landbouwer onderbracht. De goederen, onder meer een tractor en ander landbouwmateriaal, werden in beslag genomen tijdens de inval in juni 2009 op cannabisplantages op de boerderij van Lagrou in Zandvoorde. Recent gerechtelijk onderzoek bracht aan het licht dat de gewezen wietboer de goederen had weggemoffeld.

Celwagen

Bij zijn aankomst op Zaventem vanuit Thailand op dinsdag 24 februari wachtte Patrick Lagrou eigenlijk een dubbele aanhouding. Een keer voor zijn veroordeling bij verstek in januari in het cannabisdossier tot vijf jaar cel en het terugbetalen van 3,4 miljoen euro drugswinst. Een tweede keer was dat wegens het verbergen van goederen. Het is over deze aanhouding, dat de raadkamer nu beraadslaagde. De ex-wietboer werd volledig onttrokken aan het oog in een groene celwagen met geblindeerde ruiten tot op de binnenkoer van het Ieperse gerechtsgebouw gevoerd.

Ex-wietboer Patrick Lagrou nu in cel wegens verduisteren van goederen


Nieuw proces

Bovendien is er op maandag 23 maart het nieuwe cannasbisproces voor de correctionele rechter in Ieper. Lagrou (54) en zijn voormalige houthandel CMP tekenden verzet tegen het verstekvonnis aan. Zijn vrouw Maria Beirnaert (56) kreeg op de drugsproces in januari bij verstek drie jaar cel. Ook zij tekende verzet aan en wordt op hetzelfde nieuwe proces verwacht.

De kans is bijzonder groot dat Patrick Lagrou dit keer voor het eerst in levende lijve op de rechtbank verschijnt. Hij zit opgesloten in de gevangenis van Ieper en het is amper een stap naar het gerechtshof. Meester Sven Mary, zijn Brussselse raadsman, zei onze redactie een paar weken geleden dat zijn cliënt in conditie verkeert om het proces bij te wonen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier