Ex-sterrenchef reageert op beschadiging terras in Brugge: “Kinderachtig”

Op het terras van Cantine Copine schreven onbekenden een niet mis te verstane boodschap. © MM
Redactie KW

Vandalen hebben maandagnacht schade toegebracht aan het gloednieuwe terras van restaurant Cantine Copine langs de Steenkaai. Met de boodschap ‘Denk ook eens aan de rust voor de buurt aub!!!’ wordt duidelijk gemaakt dat de daders – waarschijnlijk buurtbewoners – vrezen voor overlast. “Gelukkig is de tekst in krijt en kunnen we het afwassen. Ik vraag me echt af wie zich met zoiets bezig houdt”, zegt zaakvoerster Karen Keygnaert.

Amper één maand na de officiële opening van het restaurant langs de Steenkaai lijkt er een kink in de kabel te zitten met enkele buurtbewoners. Gisterenochtend ontdekte voormalig sterrenchef Karen Keygnaert de schade op het terras. De boodschap was niet mis te verstaan: ‘denk ook eens aan de rust voor de buurt aub!!’, stond er in krijt geschreven. Naar de motieven blijft het gissen.

“Eerlijk? Ik heb echt geen flauw benul wie hier achter zit. Wie houdt zich daar nu mee bezig. Het is verschrikkelijk kinderachtig. Tijd om me er zorgen over te maken heb ik niet. Daarvoor is het te druk”, vertelt Karen, die Cantine Copine amper een dikke maand geleden opende. Het terras is officieel nog niet geopend en was pas sinds maandag volledig afgewerkt. Vermoedelijk vrezen de dichte buurtbewoners dat klanten van het restaurant voor geluidsoverlast zullen zorgen. Opvallend, aangezien de zaak niet zichtbaar is vanop de openbare weg.

Nog niet geopend

Zaakvoerster Karen Keygnaert laat zich niet uit het lood slaan door het voorval. Pas eind maart besloot de chef te stoppen met haar sterrenrestaurant A’Qi langs de Gistelse Steenweg. De voornaamste reden was om meer vrijheid te hebben en creatiever te kunnen zijn. De nieuwe, industriële locatie leek daarvoor de geschikte plek. Al lijkt ze nu toch op tegenstand te botsen.

“Het kan een voorteken zijn dat we nog veel last zullen krijgen met die mensen”

“De zaken lopen goed en klachten kwamen er nog nooit. Ik weet niet wat die mens bezielde om mijn terras op die manier toe te takelen. We doen niks verkeerd. Sterker nog: ons terras is zelfs nog niet geopend! Onbegrijpelijk”, zucht Karen, die het raden heeft naar de daders. “Echt, ik weet het niet. Ik trek het me ook niet aan. Als die mensen niks beter te doen hebben, is dat hun probleem. Wij doen gewoon verder zoals we bezig zijn.”

Al vreest Keygnaert dat de – ietwat dreigende – boodschap pas het begin is. “Laat ons hopen van niet, natuurlijk. Maar het kan een voorteken zijn dat we nog veel last zullen krijgen met die mensen.”

Geen klacht

De voormalige sterrenchef is van plan klacht in te dienen bij de politie. “De tekst is gelukkig in krijt geschreven en dus relatief eenvoudig af te wassen. Toch snap ik er niks van. Het is een raadsel wat de bedoeling is van de boodschap“, aldus Karen Keygnaert. “Ik ben alvast niet van plan om naar de buren te stappen om verhaal te halen. Ik zou niet weten waar te beginnen en heb daar de tijd niet voor. Voorlopig blijft de tekst nog even staan. Dat kuisen we later nog wel op. Nu roept de plicht“, aldus Keygnaert die nadien schijnbaar zorgeloos terug in de poten roerde.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier