Ex-speler van KV Kortrijk aangehouden voor poging doodslag in Brussel

De man speelde nog bij KV Kortrijk toen die nog in tweede klasse voetbalden © a-KW
Redactie KW

Een voormalig profvoetballer, die enkel in de lagere nationale reeksen actief was, is door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van poging doodslag.

Dat meldt het Brusselse parket. De 29-jarige man uit Tielt zou in februari twee personen neergestoken hebben in Brussel.

Het incident vond op 15 februari 2015 plaats op de Antwerpselaan in Brussel. De twee slachtoffers waren volgens hun eigen verklaring in de buurt een glas gaan drinken en werden bij het verlaten van een café omsingeld door een tiental personen. Een van die mensen haalde een mes boven en haalde daarmee verschillende keren uit. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht met meswonden aan buik en borst. Een van hen was er erg aan toe en moest door de artsen gereanimeerd worden, maar het tweede slachtoffer kon door de politie nog dezelfde ochtend verhoord worden.

De Brusselse lokale politie voerde een onderzoek en kon woensdag twee verdachten oppakken. Het ging om de 29-jarige Z.S. uit Brussel en de 29-jarige voormalige profvoetballer U.E. uit Tielt. De verdachte speelde bij verschillende ploegen in Zuid-West-Vlaanderen.

Beide verdachten werden verhoord en verklaarden dat de steekpartij het gevolg was van een ruzie, nadat de twee slachtoffers avances hadden gemaakt naar de dames die de twee verdachten die avond vergezelden. Onderzoeksrechter Quintin besloot uiteindelijk enkel U.E. onder aanhoudingsbevel te plaatsen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier