Ex-speler KSV Roeselare veroordeeld voor bezit van 58 kg drugs

07/06/16 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Ex-speler van tweedeklassevoetbalclub KSV Roeselare Jean-Francois Mbuba (24) is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een boete van 600 euro

Ex-speler KSV Roeselare veroordeeld voor bezit van 58 kg drugs

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De bal ging voor Jean-Francois 'Jefke' Mbuba figuurlijk aan het rollen in de nacht van 7 op 8 april vorig jaar. Hij was toen nog actief bij KSV Roeselare en woonde in de stad. In de koffer van een Fransman vond de Roeselaarse politie 58 kilogram hasj.

Hij was de drugs op vraag van de toenmalige vriendin van Mbuba in de garagebox van het koppel in Roeselare gaan ophalen. De vriendin zou aan haar vriend een verhaal opdissen dat ze bedreigd en beroofd was en dat de dader(s) met de drugs, goed voor een straatwaarde van zo'n 290.000 euro, aan de haal waren gegaan. Met die geënsceneerde diefstal van zijn drugs wou ze wraak op Mbuba nemen omdat hij haar vaak bedroog.

Jean-Francois Mbuba ontkende in alle toonaarden dat de drugs van hem waren. Hij vermoedt een wraakactie van zijn ex-vriendin. Toch veroordeelde de rechter hem voor het bezit van de drugs. Mbuba was het voorbije seizoen actief bij tweedeklasser Virton. Hij droomt van een doorbraak in eerste klasse. De Fransman kreeg een celstraf van vijftien maanden, waarvan de periode van voorhechtenis effectief, en een boete van 6.000, waarvan 1.200 euro effectief.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!