Ex-ploeggevaardigde BS Westhoek wegens zedenmisbruik met minderjarigen naar rechtbank

Redactie KW

Een ex-ploegafgevaardigde van voetbalclub BS Westhoek staat binnenkort voor de rechter in Ieper op verdenking van aanranding en verkrachting van minderjarige jongetjes.

Het onderzoek in deze zedenzaak is rond. Het parket vroeg de raadkamer het dossier door te verwijzen naar de rechtbank van eerste aanleg in Ieper. De raadkamer volgde het parket en hakte nu de knoop door.

De ene in de cel, de andere uit de cel

De feiten kwamen in oktober vorig jaar aan het licht toen de ploegafgevaardigde P.D. van de reserven van BS Westhoek in Poperinge – het vroegere Blue Star Poperinge – een pak slaag kreeg van een van de slachtoffers. P.D. was enkele dagen werkonbekwaam. De vechtjas werd opgepakt en in de cel gestopt.

Tijdens zijn verhoor bracht hij de moed op de politie te vertellen waarom hij de ploegafgevaardigde aanviel. Hij was vijftien jaar geleden door de man misbruikt en dat had hij nooit kunnen verwerken. Hij diende vervolgens klacht in tegen de ploegafgevaardigde.

Niet enkel jeugdspelertjes

De ex-ploegafgevaardigde werd aan de tand gevoeld. De Ieperse onderzoeksrechter achtte dat er voldoende aanwijzingen waren om hem te laten aanhouden. Er volgde een onderzoek, dat zopas is afgesloten. Tijdens dat onderzoek kwamen nog nieuwe feiten aan het licht. Er liepen nog klachten van andere slachtoffers binnen. Er zijn meerdere slachtoffers, allemaal minderjarige jongens. Enkelen waren destijds als jeugdspelertjes aan de club verbonden. Naar verluidt werd een tiental jongens misbruikt. De feiten speelden zich af in de periode 1997-2001.

Beroering bij de ouders

De zedenzaak zorgde voor heel wat beroering in de voetbalclub en onder de ouders van de spelertjes. P.D. , een gepensioneerd arbeider en vader van twee volwassen kinderen, daagde sinds november niet meer in de club op. Zijn omgeving diste een tijdlang op dat hij ziek was.

De 59-jarige beklaagde is sinds halfweg januari vrij, zij het wel onder voorwaarden in afwachting van zijn proces.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier