Ex-drugsinspecteur staat in Kortrijk terecht voor dealen

Redactie KW

Vier mannen moesten zich maandag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Kortrijk voor cocaïnehandel. Een van de beklaagden werkte vroeger in Algerije als inspecteur aan drugsdossiers.

Begin 2013 kreeg de politiezone Vlas melding dat de Bulgaarse P.K. nog steeds actief cocaïne dealde vanuit zijn woning. Daarop stelden de agenten een gerechtelijk onderzoek in. Uit dat onderzoek bleek een nauwe samenwerking met S.T., een Nederlander die in Kortrijk woont. Ze leverden onder meer aan F.G. Hij leverde op kleine schaal aan vrienden en werd daarbij geholpen door de Marokkaanse M.L., die verstek liet gaan.

Ze bedreigden ook zijn vriendin en zijn drugshond verdween

F.G. werkte vroeger in Algerije als agent. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met drugsdossiers. “Mijn cliënt heeft daar een bende opgerold, waarna hij bedreigingen kreeg. Ze bedreigden ook zijn vriendin en zijn drugshond verdween. Twaalf jaar geleden heeft hij eerst zijn familie overgebracht en is daarna zelf naar België gekomen“, vertelde zijn advocaat. De man zegt zelf dat hij weleens ‘een zakje opentrok voor eigen gebruik en doorgaf aan Arabische vrienden’.

Vooral de Nederlander was heel actief in de periode dat de politie onderzoek voerde. Voor hem vraagt het openbaar ministerie een celstraf van twee jaar. De ex-agent riskeert 10 maanden cel. Voor de overige twee wordt er 18 maanden gevraagd. De openbare aanklager vraagt ook de verbeurdverklaring van zo’n 50.000 euro.

Vonnis op 19 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier