Ex-drugsinspecteur krijgt straf met uitstel voor cocaïnehandel in Kortrijk

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een voormalige drugsinspecteur uit Algerije dinsdag veroordeeld tot zeven maanden met uitstel voor cocaïnehandel. Drie andere beklaagden krijgen tot twee jaar, deels met uitstel.

Begin 2013 kreeg de politiezone Vlas melding dat de Bulgaarse P.K. (50) nog steeds actief cocaïne dealde vanuit zijn woning. Daarop stelden de agenten een gerechtelijk onderzoek in. Uit dat onderzoek bleek een nauwe samenwerking met S.T. (38), een Nederlander die in Kortrijk woont. Ze leverden onder meer aan F.G. (41). Die werkte vroeger in Algerije als agent, die vooral werkte aan drugzaken. Hij leverde op kleine schaal aan vrienden en werd daarbij geholpen door de Marokkaanse M.L. (31), die verstek liet gaan.

Vooral de Nederlander was heel actief in de periode dat de politie onderzoek voerde. S.T. kreeg dan ook de zwaarste straf opgelegd: twee jaar waarvan zeven maanden effectief. P.K. en M.L. krijgen 15 maanden effectieve celstraf. De Algerijn komt er van af met een voorwaardelijke straf. In hoofde van de Bulgaar wordt 22.500 euro verbeurd verklaard, de vermeende drugswinsten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier