Ex-dierenarts uit Dentergem riskeert 10 jaar effectief voor mededaderschap drugshandel

Redactie KW

De verdediging liet dinsdag verstek tijdens de zitting in Kortrijk.

Ignaas V. (64) zou de grondstoffen geleverd hebben voor de productie van een gigantische hoeveelheid synthetische drugs. Zo werkte hij mee in een grote internationale drugshandel. Zijn naam en telefoonnummer waren uitdrukkelijk vermeld op 17,6 ton grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van amfetamines. Het gaat om chemicaliën die de beklaagde in zijn hoedanigheid van dierenarts kan verhandelen, maar ‘hoeveelheid kan niet voor legale toepassingen dienen’, benadrukt de procureur.

Volgens het openbaar ministerie is de man uit Dentergem al langer bezig met illegale praktijken, maar is hij er tot nog toe goed vanaf gekomen. “De rechtbank moet een duidelijk signaal geven.” De grondstoffen die Ignaas V. leverde, volstonden om minstens acht ton harddrugs te maken, goed voor minstens acht miljoen gebruiksdoses. Het openbaar ministerie vordert 10 jaar effectief en een boete van 180.000 euro voor mededaderschap bij de aanmaak van synthetische drugs. Er zou ook meer dan 23.000 euro verbeurd verklaard worden.

De verdediging vroeg om uitstel, maar dat werd door de rechtbank afgewezen, omdat de zaak sinds mei vorig jaar al verschillende keren werd uitgesteld. De verdediging liet verstek gaan.

Ignaas V. is geen onbekende bij de correctionele rechtbank van Kortrijk. In 2011 werd hij nog vrijgesproken van de handel in hormonale producten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier