Ex-cafébaas Karekietenhof Avelgem veroordeeld voor belaging nieuwe uitbaters

Redactie KW

De gewezen uitbater van het Karekietenhof in Avelgem heeft maandag negen maanden met uitstel gekregen op de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Hij stond terecht voor belaging, bedreigingen en laster aan het adres van de huidige uitbaters van de horecazaak.

In 2015 nam een koppel de horecazaak over. Zij baten het uit als hotel en restaurant ‘t Bed & de Tafel. Volgens het koppel begonnen de problemen al meteen na de overname. “De beklaagde stuurde een storm aan mails naar de slachtoffers, maar ook naar allerlei instanties om ze zwart te maken”, zei hun advocaat.

De valse aantijgingen gingen over zwartwerk, maar ook over een moordpoging. “Mijn cliënt heeft dingen geschreven die hij beter voor zich had gehouden”, meende advocate van de beklaagde Iris Santens. “Maar dat wil nog niet zeggen dat hij strafbare feiten heeft gepleegd.”

De nieuwe eigenaars beweerden ook dat de man voortdurend in hun buurt opdook. Daarvoor werd hij door de strafrechter vrijgesproken. Voor de rest van de feiten krijgt hij negen maanden cel met uitstel. De nieuwe eigenaars vroegen samen 85.000 euro schadevergoeding. Dat werd drastisch herleid. Elk van hen krijgt 750 euro morele schadevergoeding toegewezen.

(BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier