Europa maakt geld vrij voor strijd tegen grenscriminaliteit

© GF
Redactie KW

Er komt ruim 1 miljard Europees geld vrij voor een betere samenwerking tussen de nationale politie- en justitiediensten.

Martine Fournier, burgemeester van Menen (CD&V): “Uiteraard is dit Europees initiatief een opsteker voor de grensstreek. Naast de erkenning van het probleem speelt ook het financiële aspect een rol. Een financiële injectie vanuit Europa kan onze diensten de nodige extra armslag geven. Meer middelen betekent meer samenwerking. En dat kan de veiligheid in onze regio enkel ten goede komen.”

Grenspatrouilles

Europarlementslid Ivo Belet (CD&V): “Met dit nieuwe fonds kunnen onder meer pilootprojecten met gezamenlijke grenspatrouilles gefinancierd worden om dit soort praktijken efficiënt te bestrijden. België heeft hiervoor een totaal van 17.9 miljoen euro ter beschikking.”

In België heeft vooral Zuid-West-Vlaanderen te kampen met grenscriminaliteit. De streek wordt al geruime tijd geconfronteerd met carjackings, gewapende overvallen, en inbraken, die vaak vanuit Noord-Frankrijk worden opgezet.

(BPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier